NATURVETENSKAP

Klimatkollaps

2019-07-29 19:30 #0 av: [Hukanson]

Hur rätt har Greta Thunberg när hon säger att vi står inför en klimatkollaps om vi inte ändrar vårt sätt att leva inom 10 år?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-07-29 19:47 #1 av: Sindri

Fråga istället  - Hur rätt har forskarna som Greta Thunberg citerar när hon säger.......

Anmäl
2019-07-30 12:27 #2 av: [Hukanson]

Greta är ett språkrör för forskare och miljöaktivister som vet att klimatet har förändrats därför att världen har producerat koldioxid under de senaste 150 åren som typ fördubblat koncentrationen i lufthavet och att vi nu börjar se att "smärtgränsen" är nådd dvs vädret beter sig annorlunda än förut med temperaturer som blir både större och mindre än förut på andra datum än förut.

Greta och Co vill att politiker ska lyssna mer på vetenskapen och skynda att göra vad de kan för att ändra på produktionen och konsumtionen så att utsläppen minskar. De vill att vi ska förstå Allvaret i detta - för barnens skull. De anser att det är ytterst omoraliskt att fortsätta att medvetet ignorera problemet och på så sätt lasta över problemen på kommande generationer som kanske får leva i väldigt svåra klimatproblem - helt i onödan om vi bara hade gjort något åt saken. 

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-08-07 16:13 #3 av: [Hukanson]

Här på Vetenskap i Fokus borde vi kunna diskutera vad som är vetenskap när man talar om klimatet - förändringar och en ev kollaps av normala cykler. Koldioxid, temperatur, växtlighet, istäcken, djurpopulationer, artdöd. Var är statistik och fakta?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.