Myter & Sanningar

Bli träffad av blixten

2017-08-03 03:17 #0 av: [memoirsofaclone]

Ett '''ordspråk'' jag stör mig lite på är ''sannolikheten är lika liten som att bli träffad av blixten'', används mest när någon är orolig över nåt. Ok, det är inte många som träffas av blixten, typ ett par personer om året? Men varför så få, för att de flesta söker skydd och håller sig undan  när det är åska precis över. Väljer man att gå ut på ett öppet fält med ett åskoväder precis över ökar ju risken otroligt att man faktiskt blir den som träffas av blixten. Man kan liksom ''välja'' att bli det om man vill, men de flesta vill ju inte det, därför blir nästan ingen träffad. En obetydlig grej egentligen haha men är det ingen som reflekterat över detta ''ordspråk''. Det handlar ju mindre om tur/otur och mer om vad man själv gör.

Anmäl
2017-08-03 07:13 #1 av: Hera

Man behöver inte vara ute på ett öppet fält för att träffas.

Du kan gå i skogen när det plötsligt börjar åska. Då kan du inte göra så mycket. Bilar och båtar träffas. Blixtar slår även ned i bostadsområden.

Och det är långt ifrån alla som går inomhus när det åskar.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.