Uppfinningar, prylar & andra skapelser

Så läbbig är framtiden

2016-09-04 14:07 #0 av: Silent_Hill

Mjölmaskodling på köksbordet

Om världens befolkning ska mättas, behöver vi sätta insekter på menyn istället för nötkött. Företaget Livin Farms har nu utvecklat en praktisk apparat som gör det enkelt att producera mjölmaskar hemma i köket.

Kolla in youtubeklippet om du vill ser mer av denna apparat och idé.

Drick ett glas av ditt eget spillvatten

Några timmar efter att du har spolat i toaletten rinner ditt renade spillvatten ut genom vattenkranen. Modern vattenrening kan förvandla ditt spillvatten till renaste dricksvatten.

Metoden övervägs nu på allvar i Kalifornien, där det råder akut brist på dricksvatten efter många års torka. Renat spillvatten skulle kunna förse en femtedel av befolkningen med vatten.

Gör ström av din egen urin

Normalt är det en dålig idé att kissa i byxorna, men med en ny teknologi från Bristol BioEnergy Centre i Storbritannien kan det komma ut energi av att göra det.

Forskarna har utvecklat speciella strumpor, som innehåller så kallade mikrobiella bränsleceller, där bakterier producerar ström genom att bryta ned näringsämnen i urinen

http://illvet.se/teknologi/sa-labbig-ar-framtidens-miljoteknik

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-09-05 09:40 #1 av: Loris M

Spännande framtid vi går till mötes. Skrattar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-09 12:43 #2 av: Iskall

Väldigt spännande och intressanta saker som håller på att forskas fram. Men vet inte om jag är speciellt sugen på att äta mjölmaskar :/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.