NATURVETENSKAP

Forskare skapar konstgjord hud

2016-08-15 19:07 #0 av: Silent_Hill

I ett laboratorium i Japan har forskare lyckats framställa en avancerad form av konstgjord hud med hårsäckar och svettkörtlar med hjälp av stamceller från möss. 

Genombrottet bådar gott både för människor och djur.

Den konstgjorda huden kan nämligen minska behovet av djurförsök. I framtiden kan exempelvis kosmetika testas på den konstgjorda huden, och därmed kommer en massa möss, råttor och andra försöksdjur att slippa undan försöken.

http://illvet.se/manniskan/kroppen/forskare-gor-konstgjord-hud-med-naturligt-har

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-08-16 08:19 #1 av: [Hukanson]

Stamcellsforskning ger nya lösningar. Som biologiskt lim lagar den våra kroppsskador.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-08-16 11:44 #2 av: Magi-cat

Utmärkt med metoder som visar hur onödiga djurförsök är!

Här är exempel på en minihjärna, framtagen vid Johns Hopkins Bloomberg school of public health, USA, som kan användas vid forskning om bl.a. Alzheimers sjukdom och MS.

"– Djurförsök är notoriskt opålitliga när det gäller hjärnan. Vi är inte tunga råttor. Läkemedelsindustrin behöver något annat, sa Thomas Hartung som leder Center for alternatives to animal testing (CAAT) vid Johns Hopkins Bloomberg school of public health i USA"

https://modernpsykologi.se/2016/02/12/minihjarna-ska-ersatta-djurforsok/

Nordiska forskningspriset för alternativ till djurförsök för bl.a. imiterad frisk vävnad som kan omvandlas till sjukdomsmodeller.

"Den första validerade modellen som utvecklats av Tuula Heinonens grupp var en vaskulärgenes/angiogenes-modell användbar för både biomedicinska och toxikologiska ändamål. "

http://forskautandjurforsok.se/om-oss/vad-gor-forska-utan-djurforsok/nordiska-forskningspriset/

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.