Övrigt

Dna test

2016-07-12 20:30 #0 av: [Stockholmsbruden]

Hej jag har gjort det enklaste testet för kvinnor på My family tree

Testet heter familys finder. Jag undrar om jag kommer få veta bara världsdelen (vill veta min pappas ursprung) eller om jag kommer få veta land och till och med stad. Har hört att vissa till och med får veta till exempel 2%kenya osv.

Här är hemsidan.
https://www.familytreedna.com/products.aspx

Anmäl
2016-07-12 21:06 #1 av: Aleya

Du får nog bara veta landet. Lite svårt att pricka in stad.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-07-12 23:22 #2 av: [Stockholmsbruden]

Ja jag tror det är på dem lte dyrare testen man får stad. Men det går att åricka in, detär det som är grejjen. Med hemsidan,

Anmäl
2016-07-25 08:07 #3 av: [Rhonda]

#0

Jag har inte gjort family finder var inte intresserad av det utan mtdna (mödernet). Jag har testat med genographicproject o fick flytta allt över till ftdna. Man får reda på hur mycket procent av sin dna kommer från olika grupper. tex Mediterranean, European, (uppdelat i olika områden) German, Brittish, African, Asian mm. 

DNA grupper har inget med landsgränser att göra. Det är kul. Jag fick reda på att jag (från Australien med mycket anor från England har 100% europ dna) har 14% skandinavisk dna! 

Vill man veta mycket om sin pappas urpsprung måste ett manligt medlem av familjen tar ydna -testet. Din far, farbror, bror, farfar, manlig kusin tex. (som har samma manliga anfader). Min bror tog ydna-testet. 

Jag hoppas du visa ditt resultat här! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.