SAMHÄLLSVETENSKAP

Tar du ofta selfies?

2016-05-23 16:29 #0 av: Silent_Hill

Tar du ofta selfies? Kanske till och med flera på rad? Flera gånger om dagen? Då har du troligtvis något sämre självbild än andra människor, som inte tar selfies lika ofta.

Genom att undersöka 198 studenter, varav 100 som ofta tar selfies och 98 som sällan eller aldrig gör det, kom forskarna vid universitetet i Toronto fram till resultaten

Två bilder togs på varje deltagare – en selfie och ett vanligt porträtt med en annan person bakom kameran. Därefter fick alla bedöma varje bild och avgöra hur snygga de var och hur gillade de skulle bli av sina vänner om bilden laddades upp i sociala medier.

178 andra personer, som inte deltog i studien, fick bedöma hur snygga, sympatiska och narcissistiska de tyckte personerna på bilderna var. 

Selfie-människorna överskattade sina positiva attribut som kom fram via deras selfies. De tyckte de såg bättre ut på bilderna som togs av dem själva. Men i verkligheten uppfattades selfie-bilderna som mindre attraktiva än bilderna som togs av en annan person, säger en av forskarna bakom studien.

http://www.telegraph.co.uk/science/2016/05/20/people-who-take-selfies-regularly-overestimate-how-attractive-th/

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-05-23 16:36 #1 av: Jaguar_

Jag tar typ aldrig sånt. Är inte så upptagen av mig själv Skrattar Kan hända att jag gör det men då är det för att sända någon fulebild till min syrra eller sända någon retsam bild till min sambo. Det händer inte ofta.

Anmäl
2016-05-26 22:24 #2 av: [josten]

Nope

Anmäl
2016-05-29 14:13 #3 av: Scorpio97

Har aldrig tagit en selfie och undviker att vara på bild så långt jag går, tycker nämligen aldrig att jag blir bra på bild oavsett vem som tar den. 

//Jessie

Anmäl
2016-07-25 08:15 #4 av: [Rhonda]

Aldrig

Anmäl
2016-07-29 19:05 #5 av: [Ninji]2

Jag tar aldrig selfies.

Anmäl
2016-07-29 20:45 #6 av: Devya

Jag ogillar selfies väldigt mycket. Jag ser alltför många sådana bilder på fb och kan inte låta bli att tänka på hur självupptagna de är som varje månad måste byta profilbild. Just därför har jag väl själv ingen lust alls att hålla på likadant. Det känns bara så självupptaget och så himla onödigt. Men om andra vill hålla på så är det väl helt upp till dem. Jag tycker att jag har växt bort från det här beteendet för längesen.

Jag har senast tagit bild av mig själv för två månader då jag fick raka bort hälften av håret pga en stor kal fläck som störde mig. Det kanske räknas som selfie men jag la inte upp den i syftet för att "visa upp mig" utan mest för att poängtera att om man saknar lite hår så är det inte hela världen. Dessutom kändes det också skönt att förklara varför jag hade gjort en så pass radikal ändring så jag inte behövde upprepa mig själv hela tiden irl. La även upp bilder på min kala fläck i bakhuvudet som är allt annat än vackert! Många som skrev meddelanden om att usch va hemskt det såg ut. :) Alltså ingen vacker syn!

Den senaste bilden jag tog på mig själv är också den första selfien jag har tagit på tre år. Jag föredrar bilder som andra har tagit på mig faktiskt. Ser mera naturligt ut vilket  jag gillar.

Anmäl
2016-07-31 10:32 #7 av: Jaguar_

Får väl säga det att folk blir och är väldigt hjärndöda när det gäller selfies och spel idag. De dör i trafiken bara för att få ta en selfie. De tar bilder och twittra när de troligt kommer dö för att visa sin sista tid i livet (någon man i usa som var fast i sin bil under vatten)- för att ta en bild då är ju det man tänker på inte ringa efter hjälp eller försöka rädda sig själv!? De riskerar att dö på grund av ett spel... De riskerar andra människor...och de riskerar djur! Döda en hajunge för att få ta massa selfies till sitt fb och skryta....Jag är inte gammal men jag har undrat länge vart mänskligheten är på väg när man ser dessa idioter där ute....och det blir bara värre. suck! Yrar Jag är stolt att inte vara en av dom!!! Cool

Anmäl
2016-07-31 10:39 #8 av: Devya

#7 Usch, det är nog ganska vedervärdigt egentligen. Du ska nog vara stolt över att inte vara en av dem. Det är inget att eftersträva heller för vad är egentligen poängen med det?

För ett par månader sedan såg jag en vacker stilig kvinna sitta och vänta på bussen. Hon hade väldigt fina och smakfulla kläder på sig och såg välvårdad ut. Jag tyckte att hon såg "classy" ut. Mittiallt tar hon ut telefonen och börjar posa (duckface) samt ta en massa selfies. Jag blev genast besviken och plötsligt såg hon inte lika vacker ut. Självupptagenhet och ytlighet är tyvärr inte en vacker egenskap. Hon verkade inte heller lägga märke till en äldre dam som ville sätta sig ner, men det gick ju inte då hon satte där med alla sina väskor bredvid sig på bänken.

Det är kanske något man kan hålla i åtanke. Då man ser dessa människor ta alla dessa selfies - ni framstår inte särskilt vackra ut i andras ögon och förtas inte hela poängen med selfies då?

Det finns en tid och plats för allt. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.