NATURVETENSKAP

Din hund hatar kramar

2016-04-29 11:30 #0 av: Silent_Hill

Det finns många studier som visar att umgänge med hundar ökar utsöndringen av må bra-hormonet oxytocin, som tros lindra nedstämdhet och smärta. Och för hundägare är det ofta obligatoriskt med en eller flera hundkramar om dagen.

Men var inte säker på att hunden gillar den där kramen lika mycket som du!

Enligt psykologiprofessorn Stanley Coren på University of British Columbia får en kram hunden att känna sig stressad och "fångad i en fälla" eftersom den inte kan fly vid en eventuell fara.

Enligt profferssorn är hundens första försvarsmekanism att fly från faran och genom att hålla fast hunden berövar du hunden den möjligheten.

På bilder när en människa kramar en hund kan du ofta se att den är stressad. Ofta vänder de bort huvudet, visar ögonvitan eller sänker sina öron. Till och med den där "pussen" som du får kan vara ett tecken på att hunden känner sig stressad. Att hen slickar sig om munnen eller slickar dig i ansiktet är ett tecken på oro.

https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201604/the-data-says-dont-hug-the-dog

http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/forskaren-din-hund-hatar-nar-du-kramar-den/

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-05-04 12:54 #1 av: [loveisall]

Sant, min hund hatar kramar och känner sig fångad och börjar att morra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.