Myter & Sanningar

Mystiska ljus hemsöker Norge

2016-04-29 08:22 #0 av: Silent_Hill

Himlen över Hessdalen har varit hemsökt av märkliga ljusblixtar sedan 1800-talet. Från 1981 har frekvensen ökat till cirka 20 observationer per år. Nu ska forskarna lösa mysteriet en gång för alla.

I september far ett internationellt forskarteam till dalen för att försöka hitta en slutgiltig vetenskaplig förklaring på ljuskloten.

Forskarna har redan avvisat teorier som meteoriter, optiska reflektioner och flygplan och nu arbetar de bland annat med en idé om att Hessdalen fungerar som ett stort batteri som producerar elektrisk ström.

Dalen innehåller både svavelsyra, järn, zink och koppar och tanken är att älven som flyter förbi, Hesja, blandar ihop allt och lyckas skapa tillräckligt med ström för att fungera som ett kraftcentrum för de mystiska ljuskloten.

http://illvet.se/fysik/mystiska-ljusklot-hemsoker-norge

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-05-14 11:22 #1 av: Hukanson

Det står i artikeln att en gång om året lyser en ljuskula upp himlen en tid för att sedan dala ner till marken och där...rena allt i dess närhet från bakterier!

Mycket märkligt...kanske ett religiöst fenomen...kanske ett helgon blev martyr där eller så?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.