SAMHÄLLSVETENSKAP

Vad upplever du som obehagligt hos människor?

2016-04-15 10:22 #0 av: Silent_Hill

Alla har förmodligen träffat någon de beskrivit som obehaglig. Men vad är det som gör en människa obehaglig? Två forskare har sökt svaret. 

Det som människor tycker är mest obehagligt är människor som regelbundet slickar sig om läpparna, skrattar vid opassande tillfället och ständigt försöker få samtalet att handla om ett specifikt ämne, särskilt sex.

De drag som ansågs vara mest obehagliga var flottigt hår, blek hud, "ett konstigt leende", påsar under ögonen och smutsiga kläder.

För kvinnor handlar det mycket ofta om sexuella undertoner. Framför allt uppfattade kvinnor oombedda sexuella närmande, fotoförfrågningar och inbrott i den privata sfären som särskilt obehagliga. 

http://www.metro.se/vetenskap/tycker-folk-att-du-ar-creepy-det-har-ar-varfor/EVHpdf!66CY1QRiKZLw/

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-04-15 10:29 #1 av: Calcifer

När folk ska in i min "personal space". Det är obehagligt, och de man märker försöker dröja en kvar fast man gjort det klart och tydligt att man måste gå. Sen att försöka styra samtalet till något riktigt privat, som sex etc, fast man absolut inte känner varandra väl nog.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-04-20 19:21 #2 av: Silent_Hill

Illustrerad vetenskap har framställt en lista över det vi tycker är obehagligt hos människor enligt studien. Tydligen så är fågelskådning väldigt creepy Skrattar

http://illvet.se/manniskan/psykologi/detta-gor-dig-laskig-och-obehaglig-i-andras-ogon

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.