Annons:
Etikettnaturvetenskap
Läst 959 ggr
BokDuvan
2015-11-12 16:59

Vatten

Hej! Är detta rätt ställe? Men varför smälter vatten när man kokar det?

Annons:
[niklaeri02]
2015-11-12 23:53
#1

Jag har för mig att is smälter för att dess beståndsdelar rör sig mer i värmen. Isen är liksom fryst i strukturen på sin plats… :) Rätta mig om jag har fel.

Katniss
2015-11-14 11:58
#2

#1 Det verkar rätt. Ju varmare det är ju mer rör ju molekylerna på sig..

R.I.P. Anton 💔

Geru
2015-11-15 17:54
#3

Vatten bildar kristallstrukturer under en viss temperatur (Se -0 grader-ish).

När det blir varmare så bryts det, och det blir då flytande. Det är dock en märkbart stor energi skillnad från fruset till tinat. Det krävs nästan lika mycket energi att tina isen som det tar att höja temperaturen på vattnet till bra över varmt.

“I don't think the human race will survive the next thousand years, unless we spread into space.”

-Stephen Hawking

[niklaeri02]
2015-11-17 20:41
#4

#2 Ja, just det. Tack för uppbackandet.

Zepp
2015-11-17 20:55
#5

Eh.. smälter gör det inte när det kokar!

Smälter gör det när det går från fast form till flytande!

Det som sker vid kokning är att det antar gasform.

Allt förklaras enkelt med olika aggretionstillstånd.

Dvs olika tillstånd för olika ämnen och föreningar beroende av tryck, värme, PH.. en hel del annat, dvs fysiska tillstånd!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Aggregationstillst%C3%A5nd

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: