SAMHÄLLSVETENSKAP

Så drabbas barn av sena kvällar

2015-10-21 11:40 #0 av: Silent_Hill

Att regelbundet komma i säng i tid är mycket viktigt för ett barns utveckling, enligt de forskare som studerat 10.000 engelska barns vanor för läggdags.

Oregelbunden och senare läggdags kan orsaka beteendeproblem som i sin tur kan få negativa konsekvenser för barnets uppväxt och fortsatta liv

De barn som inte kom i säng vid regelbundna tider, var generellt sett från mer socialt utsatta familjer, där mammorna var fattigare och hade lägre utbildning.

Hugo Lagercrantz, professor i pediatrik vid Karolinska institutet i Stockholm är inte alls förvånad över de resultat som presenteras i den brittiska studien, men tycker ändå att det är viktigt att de beläggs.

"Framförallt är det viktigt att begränsa barns tv-tittande och att se till att de inte har tv i sina egna sovrum. Man har nyligen sett i studier att franska barn väger mindre än brittiska och amerikanska och svenska barn. Det beror troligen på att de har regelbundna tider då de äter. Svenska barn sitter säkerligen i högre grad och snaskar framför tv:n"

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/oregelbunden-laggdags-skadligt-for-barn

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-10-24 23:46 #1 av: Zepp

Mnja.. mnjae.. barn behöver sin sömn,, föräldrarna behöver lite lugn och ro.. vuxentid.. annars så blir det bara ett barn!

Sen så tror jag mer på det att det handlar om vad de äter framför TVn!

Jag äter alla måltider framför TVn.. dock så är den för det mesta avstängd!

TVn står där den står!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.