SAMHÄLLSVETENSKAP

Hur sover du och din partner?

2015-09-29 19:45 #0 av: Silent_Hill

En psykolog, en sexexpert och en parterapeut som fokuserar på sömn har tittat närmare på vad de nattliga kroppspråket kan säga om ett förhållande.

När vi sover tar vårt undermedvetna över.  På grund av detta kan våra kroppsspråk när vi sover vara ett sätt att mäta vad som händer i våra relationer. 

Många experter och psykologer som har gjort studier över detta och även skrivit böcker om ämnet är överens med denna idén. 

Här är de sju mest använda sovställningarna bland par och vad dom betyder. 

Skeden
Enligt en studie som psykologen Corinne Sweet har skrivit är det endast 18% som använder sig av denna position som visar dynamik där den ena partnern tar en skyddande ställning över den andra. 

"Det är en mycket utsatt sexuell position, men som säger:" Jag litar på dig, ""

Den lösa skeden
Detta är en annan variant av skeden som innebär att endast en hand eller arm vidrör den andra medan resten av kroppen är en bit ifrån. Dock så ligger båda på sidan precis som skeden. 

Detta brukar vara den typiska positionen när relationen blivit tryggare och mognat vilket innebär tillit precis som den vanliga skeden men mindre sexuell.  Enligt författaren till boken Two in Bed, Paul Rosenblatt, börjar paren ofta skeda tajt men ökar avståndet med åren för att få bättre sömn.

Jakten
Detta är också en variant av skeden som innebär att den ena parten ligger längst ut på sin sida om sängen och den andra "jagar" den. 

Detta kan betyda två saker. Den ena är att personen som blir jagad vill bli eftertraktad eller är svårfångad. 

Ormnästet
Positionen ormnästet är när paret ligger tätt ihopslingrade om varann. Dock är det endast 4% som använder sig av denna. Men hur mysigt det än kan se ut menar dock experter att det inte alltid är ett bra tecken. Till en början kan det tyda på att personerna är nykära, men om det forsätter efter att den första fasen är över kan det betyda att paret förlitar sig för mycket på varandra. Om man istället fasar ut sovkramen och glider lite längre ifrån varandra menar experter att det kan tyda på att relationen har mognat och är tryggare än i början.

Rygg mot rygg
Detta är en av dom mest populära positionerna då hela 27% använder sig av den och ska vara det mest hälsosamma tecknet på en bra relation. En relation där båda parter är självständiga men ändå i kontakt med varandra. De som sover med ryggarna så tätt ihop att de nuddar varandra är ännu bättre, enligt experterna. Det visar på att personerna är öppna för närhet, men inte kräver det.

Huvud-mot-bröst
Detta är en position som signalerar passion och stark förälskelse. Är benen ihopslingrade kan det vara ett tecken på emotionell och sexuell kontakt, men det kan också tyda på att personernas liv är i symbios och att de fungerar som par.

The space hog
Detta är en position där den ena partnerna breder ut sig över majoriteten av sängen, vilket kan tyda på att personen är något självisk. Enligt psykologen Corrine Sweet tyder det på att den ena partnern tar för mycket plats även i relationen.

http://www.littlethings.com/couple-partner-sleep-position-style-personality-relationship/?utm_source=elite&utm_medium=Facebook&utm_campaign=quiz&vpage=1

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-09-29 19:59 #1 av: [peter54]

Vi sover på varsin halva av sängen, så någon kontakt sker inte när vi väl har somnat. Ingen av oss skulle klara det av flera skäl, men framför allt för att det blir alldeles för varmt och armar under eller över den andre kan vara skadligt för blodcirkulationen, inte smart. Om vi sover rygg mot rygg eller ansikte mot ansikte beror på vem som vänder sig först. Under en hel natt ändras detta särket fem-tio gånger.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.