NATURVETENSKAP

Fisk minskar risken för depression

2015-09-12 07:20 #0 av: Silent_Hill

En ny studie visar att människor som äter fisk löper inte lika stor risk för depression. Män som åt en fiskrik diet fick risken för depression minskad med 20 procent, medan kvinnor fick minskning med 16 procent.

Det är inte helt klart varför fisk minskar risken för depression men forskarna tror att det kan finnas flera orsaker. Bland annat har tidigare forskning visat att omega-3-fettsyror i fisk kan förändra strukturen av hjärnans cellmembran. Det kan också vara så att andra fettsyror i fisk modifierar aktiviteten av signalsubstanserna dopamin och serotonin, som tros vara inblandade i depression.

Men det kan också vara så att människor som äter mer fisk är generellt friskare.

 "Hög fiskkonsumtionen kan också vara relaterade till en hälsosammare kost och bättre näringsstatus, vilket skulle kunna bidra till en lägre risk för depression,"

http://www.livescience.com/52143-eating-fish-depression-risk.html

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-09-12 07:34 #1 av: RobinEH

Såvida jag inte har någon direkt access så finns fullängdaren gratis här för den som är intresserad:

Fish consumption and risk of depression: a meta-analysis (hyperlänk)

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.