2015-09-07 17:02 #0 av: Silent_Hill

Begreppet  ”gaydar” är en sammanslagning av engelskans ”gay” och ”radar” och används för att beskriva personer som sägs kunna se på en person om han eller hon är homosexuell.

Tidigare studier har visat att personer har kunnat avgöra om en människa är homosexuell eller inte genom att kolla på ett fotografi. 

Men nu har en ny studie visat att det är helt fel. 

Man upptäckte nämligen att bilderna på de straighta personerna på fotografierna inte var lika högupplösta som de på dem homosexuella, och att deltagarna kanske hade kunnat se skillnad på själva bilderna – och inte människorna i dem. När bilderna visades i samma kvalitet upphörde ”gaydarn”, eller möjligheten att se skillnad på personerna, direkt.

I en ny studie delade man in tre grupper. Den första gruppen fick veta att gaydar existerar, den andra fick höra om olika slags stereotyper och den tredje fick bara titta på bilderna direkt. Det visade sig att den första gruppen drog stereotypa slutsatser i större utsträckning än dom andra. 

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3221698/Gaydar-ISN-T-real-Scientists-slam-phrase-stereotyping-say-use-lead-aggression.html