2015-08-27 11:42 #0 av: Silent_Hill

Den klassiska drömtydningen är känd för sina många tolkningar av dolda symboler i drömmarna – men nu sopar vetenskapen symbolerna av vägen och erövrar drömlandet med en helt ny form av drömtydning.

Resultatet är en annan typ av drömtydning som i stället säger något om vår förmåga utifrån vilka typer av drömmar vi har och hur ofta.

Vetenskapens drömtydning:

● Du har klardrömmar

Klardrömmar är drömmar där du vet att du drömmer medan du gör det. Du kan också styra handlingen som din egen drömregissör. Klara och kontrollerade drömmar hör i hop med följande:

Du är logisk: Om du upplever att du har klardrömmar klarar du att genomskåda drömmarnas värld och avslöja att det som sker runt dig inte är på riktigt. Den förmågan kan du även överföra till verkliga livet, där du kommer att vara bättre på att räkna ut hur du ska ta dig an uppgifter och lösa problem, och du är också mer logisk i dina tankegångar.

Du är analyserande: Klardrömmare har två områden på framsidan av hjärnans frontallob som är större än normalt. Det är precis i de områdena som forskarna anser att förmågan att reflektera och analysera finns. Därför är personer som har klardrömmar mer analytiska och reflekterande än andra.

● Du har många drömmar

Många människor vaknar upp varje morgon med känslan av att ha tillbringat hela natten i drömmarnas värld. Men det finns också de som aldrig eller väldigt sällan drömmer - i varje fall så vitt de kommer ihåg. Det gäller för cirka en tredjedel av alla människor. Skillnaden i drömmar avspeglas ofta i den vakna världen, där stordrömmarna kopplas ihop med en rad förmågor:

Du är läraktig: Om du drömmer mycket är du på mer läraktig på vissa punker. Drömmarna styrker den del av minnet som kallas den procedurminnet, där kunskapen om hur man till exempel cyklar, knäpper en skjorta eller spelar piano sparas. . Personer som drömmer ofta är därför bättre på att lära sig nya processer.

Du är bra på att hantera känslor: Dina drömmar hjälper dig med att hantera dina känslor så att du fungerar bättre socialt. Bland annat hjälper dina drömmar dig att bearbeta negativa känslor som ångest och ilska så att de blir mindre betydande, medan känslor av glädje och lycka förstärks. På så sätt undviker vi att utveckla ångest och att vara negativa mot vår omgivning.

Du är kreativ: Drömmare är ofta mer kreativa än de som aldrig eller nästan aldrig drömmer. Anledningen är att hjärnan hos drömmare har en speciell kemi som gör att våra tankar kan sättas ihop på nya sätt så att nyskapande idéer uppstår. Många forskare och uppfinnare har till exempel fått spännande nya idéer medan de låg och snarkade.

http://illvet.se/hjarnan/dromtydning-vetenskapen-fornyar-den-klassiska-dromtydningen?utm_source=nb&utm_medium=email&utm_campaign=ill_se_2015_8_27_women_nonabo&utm_content=artikel