SAMHÄLLSVETENSKAP

7 olika personligheter i trafiken

2015-08-20 15:31 #0 av: Silent_Hill

Nu har brittiska socialpsykologer tagit fram sju olika typer av bilförare i syfte av att se hur bilister reagerar med andra i trafiken. Känner du igen dig i någon av dem?

LÄRAREN
Bilisten som måste förklara för dig vad du gjort för fel. Inte nog med det; ”läraren” väntar sig att du ska bli tacksam för lektionen.

BESSERVISSERN
Denna bilföraren brukar ha en förmåga att skrika nedlåtande åt andra trafikanter eftersom alla andra såklart är inkompetenta idioter. 

TÄVLINGSFÖRAREN
En person som bara måste komma först. Kör om alla och blir väldigt irriterad om någon ligger och blockerar. Kan i vissa fall gasa på om du försöker köra om, och vägrar lämna en lucka om du vill byta fil.

STRAFFAREN
En person som gärna straffar andra för alla självupplevda orättvisor som den blivit utsatt för. Bli inte förvånad om den här bilisten kliver ur sin bil för direkt konfrontation.

FILOSOFEN
Har kommit fram till att det inte leder till något gott att bli upprörd över andras misstag. Accepterar ofta misstag, och försöker förklara dem rationellt. Har koll på känslorna bakom ratten.

UNDVIKAREN
Närbesläktad med filosofen. Tar inte åt sig när andra gör fel, men avfärdar dem som en trafikfara.

ESKAPISTEN
Isolerar sig från de andra trafikanterna genom att till exempel lyssna på musik och snacka i mobiltelefon; en strategi för att slippa bli frustrerad i trafiken. Vill absolut inte relatera till den omgivande trafiken.

http://www.expressen.se/motor/forskare-har-ar-de-7-olika-typerna-i-trafiken/

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-08-20 15:35 #1 av: Varga

Besservissern, tävlingsförren, eskapisten och ibland straffaren känner jag (tyvärr) är ganska träffande... ^^

Anmäl
2015-08-20 20:36 #2 av: MaxFlickan

Besserwissern och straffaren, tyvärr...

"Be sure you put your feet in the right place, then stand firm."  Abraham Lincoln

Medarbetare på Finland Ifokus och Multikulturellt Ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.