NATURVETENSKAP

Vaccin mot ebola på väg

2015-06-03 10:14 #0 av: Silent_Hill

Ett nytt vaccin mot ebola kan vara på väg. Forskare har kommit fram till att ebolavirus binder sig till ett speciellt protein kallat NPC1 för att infektera sitt offer. Men om proteinet sätts ur spel kan det skydda mot viruset.

Men det är inte helt riskfritt att göra sig av med kroppens NPC1-proteiner. De ser nämligen till att transportera runt kolesterol i kroppen.

Människor som föds utan förmågan att producera NPC1 naturligt lider av en allvarlig ämnesomsättningssjukdom kallad Niemann–Picks sjukdom, där kroppens celler täpps till med kolesterol.

Forskare menar dock att kroppen inte tar skada om NPC1 saknas under en kort period. Ett potentiellt vaccin skulle således endast sätta proteinet ur spel medan personen tar medicinen - och därmed bara skydda mot ebola så länge personen är under behandling.

http://illvet.se/nyheter/vaccin-mot-ebola-paa-vag?utm_source=nb&utm_medium=email&utm_campaign=ill_se_2015_6_3_women_nonabo&utm_content=artikel

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-06-13 20:49 #1 av: VSK

Det går åt rätt håll mao Tummen upp

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.