Annons:
Etikettsamhällsvetenskap
Läst 974 ggr
Silent_Hill
5/7/15, 8:55 AM

Fruktos ökar vår aptit

Ny forskning visar att Fruktos, som också kallas fruktsocker, uppmuntrar hjärnan att fortsätta äta och stillar inte hunger eller sötsug på samma sätt som glukos.

Fruktos och glukos är två av de vanligaste sockertyperna i det vi äter. Glukos finns naturligt i många livsmedel och är den sockerart som till exempel vanlig pasta bryts ner till i kroppen. Därför behöver vi inte få i oss något tillsatt socker. 

Fruktos, eller fruktsocker, finns naturligt i frukt men tillsätts också i stor utsträckning som sötningsmedel i de flesta söta livsmedel. Vanligt strösocker består till ungefär lika delar av fruktos och glukos.

Nu har Amerikanska forskare testat hur de två sockertyperna påverkar vår aptit. Resultaten visar att fruktos inte skapar samma mättande effekt som glukos eftersom det inte stimulerar hjärnan att säga till oss att sluta äta. Istället stimulerar den de delar av hjärnan som reglerar aptiten och är del av vårt belöningssystem, och uppmuntrar oss att äta ännu mer.

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-okar-frukt-var-aptit

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Annons:
Upp till toppen
Annons: