SAMHÄLLSVETENSKAP

Denguefeber kan komma till Sverige

2015-03-23 13:55 #0 av: Silent_Hill

Denguefeber är en influensliknande sjukdom som sprids via myggor och som vanligtsvis brukar rapporteras från dom tropiska länderna. Nu har dock forskare konstanterat att sjukdomen även kan komma att etablera sig i Sverige då den under de senaste tio åren har spridit sig till Italien och Frankrike pga klimatförändringar. 

"När vi får global uppvärmning så ökar förutsättningarna för dessa infektioner och det gäller då framför allt förutsättningarna för de olika myggarter som kan sprida de här infektionerna"

Med en temperaturhöjning på två grader skulle de smittbärande myggornas geografiska spridning kunna utökas med 30 procent de närmaste 15 åren.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/dengue-feber-kan-etablera-sig-i-sverige

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2015-03-23 14:03 #1 av: Taggeman

Denguefeber kan bli väldigt allvarlig o det är en anmälningspliktig sjukdom. Det sägs om man insjuknar en andra gång så ligger man risigt till med inre blödningar. http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/smittsamma-sjukdomar/denguefeber-/

                         Medis på Fågelskådning iFokus

          🦅 ><> ><> ><> ><> (^I^)><> ><> ><> <>< 🦅

Anmäl
2015-03-23 14:13 #2 av: VildaVittra

#1 Jupps, har man haft den en gång så rekommenderas man att aldrig åka till länder där sjukdomen finns, vilket är väldigt många. 
Fast kommer den hit kommer man att börja forska mer efter ett botemedel/bromsmedicin, det finns ju inga pengar i att göra det när sjukdomen är begränsad till u-länder. Looser

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.