NATURVETENSKAP

Naturvetenskaplig specialisering - vad göra?

2014-08-11 19:59 #0 av: Jkee

Halloj!

Nu börjar sommarlovet lida mot sitt slut och det blir dags att återgå till skolan.
I höst blir det dags för den vetenskapliga specialiseringen som jag valt till naturvetenskapliga linjen (inriktning: naturvetenskap)

Jag valde naturvetenskaplig specialisering eftersom jag tycker det är intressant! Kursen bygger på att man själv ska driva sitt eget "forskningsprojekt" där man tar fram en idé, gör laborationer skriver rapporter osv.

Nu funderar jag vad jag ska göra!
Jag skulle gärna vilja sätta mig in i något miljöproblem exempelvis situationen i östersjön med övergödning..

Jag undrar om det är någon som har tips på hur man skulle kunna utforma arbetet. Nu är det bara lite brainstormning som gäller.

Något som är viktigt är att man kan hålla på med arbetet hela året, man samlar in värden analyserar drar slutsatser omprövningar osv.

Är mycket tacksam på förslag på hur det hela skulle kunna gå till!!

Anmäl
2014-08-11 20:15 #1 av: Huygens

Det måste finnas någon statlig organisation som tar in resultaten av mätdata. Jag antar att andra länder också mäter fosfathalt i vattnen?

Man kan ju fundera lite på var dom tar sina prover, hur djupt och på vilken tid på året. Sen kan man jämföra resultaten med t ex kartor över bottendöd?


Anmäl
2014-08-11 20:41 #2 av: Jkee

Det låter bra. Saken är att jag kommer behöva göra insamling av mätdata själv och det hade jag tänkt skulle vara själva laborationsdelen. Frågan är vad jag själv (med hjälp av min lärare som är gammal forskare) klarar av att mäta. Vi har inget top noth labb för mångmiljonbelopp men en del utrustning finns!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.