2014-02-02 20:57 #0 av: Southpaw

Vad är eran uppfattning av just IQ?

Det finns många som har en negativ uppfattning och anser att ett högt IQ är inte värt någonting. Det finns också de som anser att IQ oftast går hand i hand med andra negativa saker som t.ex. att folk med en hög IQ är sämre på grupparbete. Och sen finns det självklart de som har väldigt höga tankar om just IQ..

Vad innebär det att vara intelligent för er? Därmed vad tycker ni då om just IQ test. Anser ni att de mäter just ens intelligens kvot, eller mäter den något annat?

Och nu när vi bor i Jante-Sverige så verkar det vara väldigt många personer som anser att gruppen Mensa vars medlemmar måste ha ett visst IQ snitt, är något fult. Håller ni med? Är det fult att vara medlem i Mensa? Skulle ni vilja vara med i Mensa? Eller anser ni att det inte spelar någon roll? Då Mensa är som vilken grupp som helst. Eller anser ni att det inte är något fel på Mensa klubben i sig självt, men att det nog är bara en massa självgoda personer som blir medlemmar och är därmed inget man själv skulle vilja vara medlem i..

Hur viktigt är det att vara intelligent (ha ett högt IQ) enligt er? Kan man vara smart utan att vara så speciellt intelligent? Är intelligent = smart? Eller anser ni att intelligens är en viktigt del, men är lika relevant till ens smarthet som hur stark man är är relevant till ens atletiska förmåga? Alltså att styrka är viktigt, men att vara atletiskt innebär mer än att vara stark och är därmed något man kan kompromissa.

Kan man träna upp sin intelligens (IQ)? Eller är det kanske viktigare att fokusera på andra saker då man inte kan påverka sin intelligens (IQ)?