SAMHÄLLSVETENSKAP

Vi är snyggare i grupp.

2013-11-28 11:28 #0 av: Silent_Hill

Om du vill uppfattas som attraktiv är det en bra strategi att vistas tillsammans med andra. Människor är nämligen snyggare i grupp, enligt en amerikans studie.

Att vi är snyggare tillsammans beror bland annat på att våra asymmetriska och mindre smickrande drag jämnas ut när vi befinner oss i grupper, förklarar studien som har publicerats i den vetenskapliga tidningen Psychological Science.

I studien fick olika personer titta på fotografier av människor och betygsätta deras skönhet. Några var ensamma på bilderna medan andra var i grupp. Grupperna kunde också bestå av kollage av porträttbilder.

I samtliga fall bedömdes personerna som befann sig i grupp vara snyggare än de som porträtterades ensamma och det gällde både kvinnor och män.

Läs mer; http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vi-ar-snyggare-i-grupp/?nrdr=true

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2013-11-30 21:59 #1 av: dolfen

Jag läste om detta någonstans. Intressant!

Fast samtidigt minskas ju personens identitet (Vem den är). *grubbel*
Är en anonym person mer intressantare än en person med... personlighet?
Funderar

Anmäl
2013-12-02 19:16 #2 av: Mantissa

Ja kanske hjärnan är så deprimerande enkelt funtad att den koppar grupp=framgång. Tråkigt för mig i så fall ;)

Anmäl
2013-12-10 21:49 #3 av: Tilde

Då gäller det väl att inte ha allt för snygga kompisar om man själv bara ser "ok" ut, för då lär man ju uppfattas som mindre attraktiv än om man är ensam? Eller?Lipar Tänker att man då jämför personerna.

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.