2013-02-12 16:43 #0 av: JohannaEkroth

Tänkte undersöka hur lätt ni har att förstå texter här på sajten eller sådana det länkas till.

Nya rön kommer oftast på engelska först, innan nyheten publiceras på svenska på någon svensk webbplats. Så det kan man inte göra så mycket åt för er som inte är så duktiga på engelska. Men att man kan försöka lägga till länkar på svenska när de har blivit publicerade, för allas trevnad.

Google Translate är ett bra hjälpmedel att ha tillgängligt när man läser engelsk text. Man kan klistra in hela stycken och artiklar som översätts. 

http://translate.google.se/

Själva undersökningen är anonym om man inte skriver vad man har svarat i tråden efteråt. Kommentera gärna med förslag eller synpunkter.

Så vilken sorts språk klarar du av att läsa och förstå med viss hjälp eller ingen hjälp alls av uppslagsböcker? Det ska alltså inte vara någon större problematik för dig att förstå så att du inte ger upp sådan text. Om du klarar av att förstå alla från lättläslig svenska upp till fack-engelska så svarar du det svåraste alternativet d.v.s. fack-engelska. Med fack menas vetenskaplig/fakta. Alltså lite svårare än vanlig engelska/svenska. Jag räknar inte in matematiska formler och sådant när jag pratar om fack-språk.