NATURVETENSKAP

Jordens historiska klimat

2013-02-05 20:01 #0 av: JohannaEkroth

I den här tråden tänkte jag att vi kunde diskutera jordens (Tellus) klimat från dess att den bildades för 4,54 miljarder år sedan till nutid.

Jag kan börja med en inledning:

"Från början fanns inget väder och inget klimat. Jorden var glödhet, men olika gaser strömmade fram ur jordens inre och skapade efterhand en atmosfär fylld av rök och molnmassor. Sedan regnade det länge – i miljarder år - och det bildades världshav som kunde hysa de allra första livsformerna.

Livet på jorden har allt sedan dess varit beroende av klimatet som har växlat mycket under årmiljarderna. Under en stor del av jordens historia har det varit mellan 8 och 15 grader varmare än idag. Den mesta tiden har polarregionerna varit helt isfria. Dessa långa perioder med tropisk hetta har avlösts av återkommande istider. Varje istid har bestått av ett flertal nedisningar, där isen har dragit sig fram och tillbaka. Den senaste is­tiden började för två miljoner år sedan och pågår fortfarande."

Källa: http://www.alltomvetenskap.se/index.aspx?article=4702

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2013-02-06 16:09 #1 av: Halvdansken

"Under en stor del av jordens historia har det varit mellan 8 och 15 grader varmare än idag. Den mesta tiden har polarregionerna varit helt isfria."

Vilket betyder att det är normaltillståndet, och alltså är en eventuell uppvärmning ingen katastrof. Ja, möjligen för mänskligheten men inte för jorden som så. Det är bara en naturlig variation.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.